-
Oudere nieuwsberichten

Landschappen in De Vleeshal
Landschappen in De Vleeshal
geplaatst op 18 December 2019

Adri Geelhoed exposeert met de Zeeuwse Kunstkring in De Vleeshal in Middelburg. De winterexpo loopt van 21 december 2019 t/m 5 januari 2020 en is dagelijks (uitgezonderd Eerste kerstdag en Nieuwjaar) te bezichtigen van 12-17 u. Het thema van de expositie is 'Vrijheid is kleur'. De Zeeuwse landschappen die Adri Geelhoed toont zijn meer dan voorheen uitgezoomd; er is een grotere rol voor lucht en wolken.
 

'Hedwige VI Veld met gerst'
LAGE LANDEN IN MARKIEZENHOF
geplaatst op 06 March 2019

In het Markiezenhof in Bergen op Zoom is van 17 februari t/m 10 juni 2019 een rondreizende en interessante expositie te zien: Lage Landen. Hier wordt onder meer werk van landschapsschilders uit de zeventiende en negentiende eeuw getoond, waaronder Ruisdael, de gebroeders Maris en Gabriël.
Kunstenaarsvereniging Arsis heeft een begeleidende expositie georganiseerd, eveneens in het Markiezenhof. Hiervoor zijn kunstenaars uit Noord-Brabant, Zeeland en Vlaanderen uitgenodigd werk in te sturen dat een beeld geeft van het hedendaagse landschap. Een selectie van twintig werken van achttien kunstenaars, die een veelzijdig beeld geeft van het landschap, is te zien in het Markiezenhof. Hierbij zijn twee werken van Adri Geelhoed uit de Hedwigecyclus. T/m 30 maart zijn nog twee andere werken uit deze serie te zien in Galerie Arsis in Bergen op Zoom.
 

'Hoge lucht'
'Hoge lucht' opnieuw te koop
geplaatst op 29 October 2018

Het schilderij 'Hoge lucht', gemaakt in 2009, werd in 2012 verkocht op een tentoonstelling. Nu is het opnieuw te koop. Het werk is 80x180 cm groot, gemaakt in acryl op linnen. Geschikt voor een ruime kamer of een kantoor. Het schilderij zit in een donkerblauwe baklijst maar er kan eventueel een nieuwe lijst om.


 

Grote of Maria Magdalenakerk Goes
Expositie De stilte
geplaatst op 21 August 2018

In de Grote of Maria Magdalenakerk in Goes is van 8 t/m 15 september een groeptentoonstelling te zien, getiteld 'De stilte'. Els van Baarle toont textiele werken, Adri Geelhoed laat de complete Hedwige-cyclus zien, Leendert Houtekamer toont realistische portretten in gips, Jan Kettelerij enkele monumenten en veel sculpturen, Glenn Priester maakt voor de gelegenheid een installatie en Arjen Pouwer laat keramiek zien. De expositie is dagelijks (uitgezonderd zondag) gratis te bezoeken van 13-17 uur, zaterdag 8 september (Open Monumentendag) al vanaf tien uur.
 

Marie Tak van Poortvlietmuseum in Domburg
Naar Zeeland! Schilders van het Zeeuwse landschap
geplaatst op 02 July 2016

Onder deze titel is begin juli een boek verschenen van Ad Beenhakker; een overzicht van Zeeuwse landschapsschilders vanaf 1800 tot heden. Tegelijkertijd is in Marie Tak van Poortvliet Museum een overzicht te zien van schilders die in het boek voorkomen maar ook andere landschapsschilders. Eén van hen is Adri Geelhoed, van wie een zomerse en een winterse variant van een dorpsgezicht met spoorwegovergang te zien is, zowel in boek als op tentoonstelling.
De tentoonstelling is te zien van 10 juli t/m 13 november, dagelijks behalve maandag van 13.00 t/m 17.00 u.
 

Landschappen van Adri Geelhoed op de muren van De Kraayert
geplaatst op 08 June 2016

In zorgcentrum De Kraayert in Lewedorp (Zld) zijn in het voorjaar van 2016 zes wandvullende reproducties van Zeeuwse landschappen van Adri Geelhoed aangebracht. Een laatste reproductie komt nog in een vergaderzaal.